Strokovne aktivnosti
v letu 2017
RAZSTAVE
Plan strokovnih aktivnosti v letu 2017

V letu 2017 planiramo 9 strokovnih aktivnosti za člane društva: skupščino društva, 3 strokovne ekskurzije, 2 obiska razstav in 3 meddruštvena srečanja.

Ekskurzije:
Na ekskurzije pridemo člani primerno oblečeni (po možnosti dolgi rokavi in dolge hlače, primerna obutev in kapa), s seboj pa prinesemo tudi gobarsko opremo: košaro in nož, ki sta zakonsko predpisana gobarska rekvizita, lahko pa tudi palico za brskanje po listju.
Ko naberemo gobe, jih razvrstimo po rodovih in vrstah ter pripravimo predavanje,
kjer razložimo značilnosti posameznih vrst. Predavanja izvedejo naši društveni determinatorji ali pa eden od determinatorjev mentorjev, ki ga povabimo za to priložnost. Ekskurzije so dober način spoznavanja in učenja gob, saj lahko posamezne vrste spoznamo vizualno, zraven pa še izvemo vse o določeni vrsti.
Poleg samih vrst gob se na ekskurzijah seznanimo tudi z zakonskimi predpisi in uredbami v RS, ki se jih moramo držati pri nabiranju gob. Seznanimo pa se tudi z nevarnostmi, ki prežijo na nas v gozdu in kako se jim izognemo.

Odhod v gozd
Determinacija oz.