RIŽOTA Z GOBAMI
Sestavine:

60 dag gob,
3 žlice oljčnega olja,
7 dag masla,
2 stroka česna,
1 čebula,
2 žlici narezanega peteršilja,
2 vejici timijana,
2 skodelici riža,
sol po okusu,
nastrgan parmezan,
4 skodelice jušne osnove.

Priprava:

Gobe očistimo in narežemo na tanke lističe. Na oljčnem olju prepražimo čebulo, dodamo česen, gobe, timijan in peteršilj in dušimo do suhega. Dodamo neoprani riž ( najboljši je arborio) in ves čas mešamo, da ostekleni. Zalijemo z zajemalko segrete jušne osnove, dodamo ščepec soli in premešamo. Ko riž vpije vso tekočino, dodamo naslednjo zajemalko jušne osnove, mešamo in pustimo, da se vsaka zajemalka vpije, preden dodamo naslednjo. To ponavljamo kakšnih 15 minut, nato poskusimo ali je riž kuhan. Preverimo tudi ali je dovolj slano. Ko je riž kuhan, odstavimo, dodamo maslo in parmezan. Pojemo čimprej, da je rižota še primerno vlažna. Postrežemo s hrustljavo solato.

GOBJE JEDI