GOVEJI ZREZKI Z GOBAMI

1 dl sladke smetane,
olje ali maslo.

Priprava:

Goveje zrezke narahlo potolčemo, potresemo s soljo in poprom ter po eni strani namažemo s senfom. Opečemo jih na vročem olju ali maslu, najprej na strani, ki ni namazana s senfom. Zalivamo jih z vodo ali juho in nekaj časa dušimo. Ko so zrezki že dokaj mehki, dodamo na lističe narezane gobe in še nekaj časa dušimo. Tik pred koncem prilijemo še sladko smetano in dobro pokuhamo, da se smetana zgosti. V omako lahko po okusu dodamo še na drobno narezan peteršil,j majaron ali timijan.

Če uporabimo zrezke iz pljučne pečenke, dodamo gobe takoj po tem, ko smo zrezke popekli, saj je ta del govedine zelo hitro mehak in ni potrebno dolgo dušenje.

Na enak način lahko pripravimo tudi mesne rolade, ki smo jih nadevali z gobami. meso v tem primeru potolčemo zelo na tanko, solimo, popramo nanj naložimo na tanko narezane kisle kumarice, gobe in drobno narezan peteršilj. Zrezke zvijemo in na koncih zvežemo ali učvrstimo z zobotrebci, da nam nadev ne uhaja. Nato jih popečemo in dušimo nekoliko dlje kot navadne zrezke, saj so debelejši in je čas dušenja zato malo daljši.

Pa dober tek!

GOBJE JEDI