MESNI ZVITKI Z GOBOVIM NADEVOM

Sestavine:


4 svinjski ali telečji zrezki
sol, poper,
olje.

Nadev:
5 dag čebule,
20 dag svežih gob, 
zelen peteršilj, 
1 jajce,
sol in poper, 
malo drobtin.
















Priprava:

Zrezke potolčemo, da so zelo tanki in jih po zunanji strani solimo in popramo.

Za nadev najprej prepražimo na drobno sesekljano čebulo, dodamo gobe, solimo in popramo in pražimo tako dolgo, da vsa tekočina povre. Ohladimo, nato pa dodamo 1 jajce, drobno sesekljan zelen peteršilj in malo drobtin, da dobimo homogeno maso (ne sme se razpadati). To maso polagamo na zrezke in jih zvijemo: najprej zapognemo robove, nato pa zvijamo po dolžini tako, da nam masa na straneh ne uhaja. Pretaknemo jih z zobotrebci, da se ne odvijejo. Zrezke pečemo na ne prevročem olju približno 25 do 30 minut (odvisno, kako debeli so), med pečenjem jih zallivamo z majhno količino vode ali jušne osnove.

Preden mesne zvitke serviramo, jim odstranimo zobotrebce. Zraven lahko ponudimo pečen krompiček ali pire, na olivnem olju prepraženo zelenjavo in vse vrste solat.

 

 

Nasvet:

Za nadev ne smemo vzeti preveč aromatičnih gob (npr. lisičk), ker bo imela jed preveč okusa po 
gobah in nič tudi po mesu. Najbolje, da uporabimo mešane gobe, kjer se pomeša več okusov.
GOBJI RECEPTI
POŠLJITE NAM SVOJE RECEPTE
NA KAZALO