OCVRTE GOBJE PALAČINKE
Sestavine:

Testo:
3 jajca,
3 dcl mleka
15 dag moke,
ščepec soli.

Nadev:
20 dag gob,
maščoba,
1 čebula,
1 paprika,
1 paradižnik,
peteršilj, majaron, timijan,
sol in poper po okusu.

Za paniranje:
moka,
2 jajci,
drobtine,
olje za cvrenje.

Priprava:

Iz sestavin za testo naredimo tekoče testo. Da bodo palačinke bolj rahle, lahko testo naredimo iz dveh delov mleka in enega dela kisle vode. Testo pustimo nekaj časa stati, nato spečemo palačinke.

Gobe očistimo in jih narežemo na poljubne košče. Na maščobi prepražimo čebulo, papriko in paradižnik, dodamo gobe, peteršilj in začimbe in pražimo, da vsa tekočina izpari. Solimo, popramo in dobro premešamo. S to maso nadevamo pečene palačinke, jih zvijemo (lahko tudi v trikotnike), robove pa dobro zapognemo, da nam nadev ne uhaja. Povaljamo jih v moki, stepenih jajcih in drobtinah in ocvremo v vročem olju.

K ocvrtim palačinkam lahko ponudimo solato, tatarsko omako ali majonezo.

 
GOBJE JEDI