PANIRANE DEŽNIKARICE
Sestavine:

klobuki dežnikaric, 
moka,
jajca,
drobtine,
olje za cvrenje.







      

      GOBJE JEDI 
        

    

Priprava:

Klobuke dežnikaric dobro očistimo, jih na hitro operemo pod tekočo vodo in dobro odcedimo. Povaljamo jih v moki, razžvrkljanih jajcih (ki smo jim dodali sol po okusu) in drobtinah ter jih ocvremo v vročem olju. Serviramo še vroče, zraven pa ponudimo tatarsko omako ali majonezo, lahko pa tudi zeleno solato.

Moj nasvet:

Klobuke gob lahko paniramo tudi na pariški način, tako da jih povaljamo le v moki in jajcih in ocvremo (način, po keterem so gobe meni osebno bolj okusne).

Paniramo lahko tudi druge vrste gob, npr.: vse vrste golobic, senožetne plešivke (ki jih moramo prej olupiti) in pa predvsem sirovke, ki so še prav posebej okusne. Poskusite!