NAKAZILO DELA VAŠE DOHODNINE


Kot posamezniki (dohodninski zavezaneci) lahko del svoje dohodnine (0,5%) namenite komur želite. V spisku upravičencev je tudi naša krovna organizacija Mikološka zveza Slovenije. Če ji želite pomagati, lahko del svoje dohodnine namenite prav njej, na naslov Mikološka zvaza Slovenije, Trstenjakova ulica 2, 1000 Ljubljana, davčna številka 44435371. Sicer bo šel ta del vaše dohodnine (0,5 %) v državno blagajno ali katerikoli drugi organizaciji s spiska upravičencev (spisek upravičencev in navodila). Na spisku upravičencev so v glavnem društva, ki imajo podeljen status v javnem interesu in katerega ima tudi Mikološka zveza.

Vašo namero morate urediti prek sistema e-Davki na spletni strani http://edavki.durs.si ali na davčnem uradu RS v vašem kraju. Ne pozabite: poleg naše davčne številke morate imeti s seboj še svojo davčno številko. Rok za oddajo za tekoče leto je do 31.12. v preteklem letu, če pa ta rok zamudite, se bo vaša namera upoštevala pri naslednjem obračunu.

In, ker nikoli ni prepozno, apeliram na vse, ki radi gobarijo in spoznavajo gobe, da del svoje dohodnine namenite naši organizaciji, ki se ukvarja z raziskovanjem gob in varovanjem narave, predvsem mikoflore oz. gobjega bogastva.

HVALA ZA VAŠ PRISPEVEK!