EKSKURZIJE
              Razstave gob 
EKSKURZIJE
Plan gobarskih razstav v letu 2021

Letos bomo postavili razstavo gob na Celjski koči, v okviru prireditve "Gobarski dnevi na Celjski koči". Prireditev bo popestrilo tekmovanje v kuhanju gobjih juh, na katero se lahko prijavi kdorkoli, ki je prepričan, da skuha najboljšo juho. Povabili bomo tudi nekaj gobarskih društev, da se udeležijo tekmovanja in morda osvojijo eno od lepih nagrad, ki jo podarja Hotel Celjska koča.

Razstavo bomo postavili tudi v Planetu Tuš Celje, ki je naša največja razstava v tem delu Savinjskega področja. Planiramo razstavljanje vsaj 250 do 300 vrst gob (odvisno od rasti), pogovor z obiskovalci in določitev gob, ki jih bodo eventualno prinesli s seboj. Gobe jim bomo določili, povedali vse o njihovih značilnostih in o vsem, kar se tiče nabiranja gob na splošno ter o morebitnih zavarovanih vrstah in možnodtih zastrupitec.govarjanje na

Vsi ljubitelji gob in vsi, ki imate radi naravo, prisrčno vabljeni na gobarske razstave in prinesite s seboj gobe, ki jih ne poznate, določili vam jih bomo in povedali vse o značilnostih posameznih vrst!

Vljudno vabljeni!

  DOMOV