Sestavine:
10 dag olja,
5 dag čebule,
3 stroki česna,
zelen peteršilj,
1/2 kg svežih gob,
1/2 kg krompirja,
3 dag moke,
2 1/2 l vode,
4 sveži paradižniki,
vejica majarona, sol,
poper, kis;
1 dl smetane.
Dober tek!
|
|
Priprava:
Čebulo,
česen in zelen peteršilj zelo drobno sesekljamo in popražimo na
maščobi le tako dolgo, da zadišijo. Dodamo očiščene in na listke
narezane gobe. Vse skupaj pražimo še četrt ure. Dodamo na drobne
kocke narezan krompir in pražimo še nekaj minut. Pomokamo in zalijemo.
Šele, ko se krompir že skuha, juhi primešamo še olupljene in sesekljane
paradižnike, dodamo majaron, solimo in okisamo. Juho odstavimo in
ji, po želji, prilijemo kislo ali sladko smetano. |