GOBOVA JUHA S KROMPIRJEM

Sestavine:

10 dag olja,
5 dag čebule, 
3 stroki česna, 
zelen peteršilj, 
1/2 kg svežih gob, 
1/2 kg krompirja, 
3 dag moke, 
2 1/2 l vode, 
4 sveži paradižniki, 
vejica majarona, sol, 
poper, kis; 
1 dl smetane.

    Dober tek!















Priprava:

Čebulo, česen in zelen peteršilj zelo drobno sesekljamo in popražimo na maščobi le tako dolgo, da zadišijo. Dodamo očiščene in na listke narezane gobe. Vse skupaj pražimo še četrt ure. Dodamo na drobne kocke narezan krompir in pražimo še nekaj minut. Pomokamo in zalijemo. Šele, ko se krompir že skuha, juhi primešamo še olupljene in sesekljane paradižnike, dodamo majaron, solimo in okisamo. Juho odstavimo in ji, po želji, prilijemo kislo ali sladko smetano.

Nasvet:

Juho popramo, ko je že na mizi, saj nekatere gobe (če imamo juho iz več vrst), lahko z dodatkom popra med kuho, postanejo grenke.

 
GOBJI RECEPTI
POŠLJITE NAM SVOJE RECEPTE
NA KAZALO